Jag saknar mina intellektuella vänner

26 Jun

De har sina poänger, min nya umgängeskrets. De är lojala och ställer alltid upp. Har man tråkigt och vill hitta på något så är det alltid någon som vill. Det är alltid någon som hör av sig och frågar hur man mår och om man vill ses. Det finns alltid någon som lyssnar och bryr sig om.

Det är actions speak louder than words, alltid. De motar bakfyllan med öl för att kunna flytta någons hela bohag en söndag mitt på da’n. De fyllekör hem till någon som är så ledsen att hon inte kan sluta skaka. De tar två steg framåt och bröstar upp sig om någon muckar eller är hotfull.

Och det är väl just det. Fyllan, rattonykterheten, uppbröstandet. Tillsammans med homofobin, negerskämten och de extremt enkelspåriga diskussionerna som får mig att sakna mina intellektuella vänner. Jag saknar smarta politiska diskussioner och jag saknar värderingar som står nära mina. Jag är less på att bita mig i tungan hela tiden för att inte hugga emot på vartannat ord som sägs.

Jag måste blanda upp. Jag måste verkligen variera mig. Jag vill för mitt liv inte sluta träffa dem, men jag är rädd att min hjärna kommer förtvinas och sakta börja acceptera deras åsikter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: