Man är ju redan den sämsta personen i relationen

27 Sep

Att vara otrogen är att försätta sig i ett ständigt underläge. Det kanske kan upplevas tvärtom – att det är den otrogne som sitter med trumfkorten. Men jag kände aldrig så.

Hur mycket jag än ville och försökte, så kunde jag inte gottgöra det faktum att jag hade varit otrogen. Det går inte att gottgöra ett sådant svek. Kanske spelar det inte någon roll om man hånglat på fyllan vid ett enstaka tillfälle. Kanske kan man faktiskt glömma bort att ett sådant misstag överhuvudtaget har hänt. Men om det hänt flera gånger och inte stannat vid kyssar – då hamnar man i ett helt skevt maktförhållande. Jag undrar om det ens går att reparera en sådan skada. Utöver att det är ett svek och ett missbruk av tillit och förtroende och blablabla.

Och när man ständigt är den där dåliga dåliga människan – då är steget inte så långt till att göra samma sak om igen. Det blir en självuppfyllande profetia att reproducera sitt dåliga handlande. Man är ju redan den sämsta personen i relationen, det spelar ingen roll vad man försöker göra åt det. Man kan lika gärna vara otrogen igen.

Jag är så van vid att alltid vara the bad guy och bära omkring på en generell samvetsskuld. Jag har gjort det i många år. Och ibland slår det mig att jag faktiskt står helt utan skuld i denna nya relation. Jag har ingenting att undanhålla och ingenting att ha dåligt samvete för. Det är en ovan och väldigt fin känsla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: