Gör om, gör rätt

8 Jan

Man tappar kontrollen och kör i diket. Man tittar fel på kartan, eller tittar inte alls, man missförstår och drar felaktiga och förhastade slutsatser och har svårt att se utanför den rutt man redan hade bestämt sig för.

Fast det är inte ens fel att två kraschar. Man är relativt överens och man tar ett gemensamt beslut att lämna det man hade i diket och försöka gå vidare, eftersom man inte har en aning om hur man ska kunna reparera och återgå. Man har inga verktyg. Man tittar på högen av skrot och ser olika saker och man står lite för nära för att kunna se vidden av vad som hänt. Man har ingen distans. Man har fortfarande kraschens dammiga rester i håret.

Men man kan inte gå vidare. Det är inte riktigt så enkelt. För sedan infinner sig den där fruktansvärda känslan av att något är fundamentalt fel. Varenda nerv i kroppen bränner. Det river i själen. Det är inte meningen att det ska vara såhär. Det här är fel. Det skulle ju vara vi. Man saknar så mycket att man går sönder och man längtar så man nästan inte kan andas. Men man försöker att acceptera och komma över. Släppa det. Arrangera sitt liv på det sätt som gör minst ont. Fylla luckorna med annat, fast det inte går, fast inget distraherar ens hjärna från tankarna på det som har försvunnit.

Och att man sedan får resa sig. Med blåmärken och skrapsår varvade med erfarenheter och lärdomar. Men med känslorna intakta. Fortfarande kär. Och att man får den största gåvan av alla: sina känslor besvarade. Att man tillsammans får reda ut och resonera, vrida och vända och analysera och fundera. Att man får försöka hitta gemensamma verktyg för att laga, att man får rita en ny karta, att man får göra om och göra rätt. Att trycket över revbenen får släppa och ersättas med fjärilar som dansar i magen. Att man får ligga i en säng en hel dag och ta igen förlorad tid. Att man får se in i välbekanta ögon som är beredda att kämpa, ögon som vet att det kommer att bli jobbigt men som ändå inte viker undan.

Att man får börja om. Det är den största ynnesten.

Annonser

6 svar to “Gör om, gör rätt”

 1. becca 09 januari 2011 den 10:36 #

  åh!

 2. sara shotgun 10 januari 2011 den 09:34 #

  OMG, didnt see that one coming, men va roligt!

 3. Connie 10 januari 2011 den 18:23 #

  Jag blir så glad!

 4. Play as if there's no tomorrow 11 januari 2011 den 10:42 #

  ÄLSKAR att läsa detta. <3

 5. Världens Bästa Flickvän 12 januari 2011 den 21:14 #

  Ja, älskar att läsa detta! – och nyfikenheten river i mig för vill ju ha DETALJER! Men klart, förstår, respekterar och backar. Och står kvar med ett: ”vad härligt!” och ”allt det bästa till er!”

 6. Dräng-Jenny 14 januari 2011 den 09:44 #

  Tack snälla ni för positiva kommentarer! Jag är också mycket glad för detta!

  <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: