Utan facit

29 Apr

Visst är det en ynnest att få börja om på nytt. Göra en omstart av livet och välja en annan väg. Att få lära känna någon ny, att få lära av sina misstag och göra rätt. Utvecklas, bli en bättre människa. Eller i alla fall en annan människa.

Men det finns en baksida av att börja om från början. Att inte känna varandra. Att inte förstå beteenden och mönster, att inte veta vad de betyder eller beror på. Att behöva gissa, gissa fel, utgå från felaktiga grunder och göra antaganden som inte stämmer.

Man lär sig med tiden förstås, ett steg i taget osv. Men nog är det frustrerande på vägen dit.

Annonser

2 svar to “Utan facit”

  1. fredrik 08 maj 2011 den 08:04 #

    Varför? Är inte det halva nöjet? Att få lära känna någon som man älskar? 8) Problemet kommer väl av att man kanske gjort sig till – att man varit någon man inte är, utan snarare någon som man tror den andre ska gilla… Sanningen har en förmåga att bara finnas där, tillslut kommer den fram. Jag borde bli relationsexpert. Det krävs katastrofer för att man ska börja se verkligheten för vad den är: ett rent helvete. 8)

    • Dräng-Jenny 10 maj 2011 den 09:51 #

      Ja, det är absolut ett nöje att få lära känna någon ny, det har jag ju skrivit också. Men jag upplever inte att varken jag eller Aslan har gjort oss till och låtsas vara någon vi inte är, men vi känner helt enkelt inte varandra tillräckligt bra (ännu) för att helt säkert veta varför den andre reagerar eller beter sig som den gör. Det finns fortfarande saker att lära sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: