För det som var nu och det som skulle bli imorgon

23 Jun

Vi sitter i exNågons nya vardagsrum. Ett vardagsrum som aldrig varit mitt och som aldrig varit vårt. Det är bra att han har ett eget vardagsrum nu. Det är en fin lägenhet, han har satt upp tavlor och köpt gardiner och ljuslyktor och blommor och köpt en ny matta till köket. Jag blir rörd. Det känns lite som att min unge har flyttat hemifrån och klarar sig själv nu. Och det i sig är ju fan inte friskt. Som så mycket annat.

Men det är skönt att se att han är glad och trivs och att hans lägenhet ser ut som ett hem där en singelsnubbe bor. Inte som ett hem där en tjej har flyttat ut.

Vi sitter i hans vardagsrum och dricker kaffe och käkar en macka och pratar om allt möjligt. Det är skönt att ha den här nya typen av relation. Att kunna träffas på neutral mark och inte i mellan fyra väggar som en gång var våra och som solkats ner av svek, skuld och sorg. Att få vara vänner och träffas för att det är trevligt och inte för att man måste prata om vem som ska ha vilka möbler och vad vi ska göra med alla de där sakerna som man inte vill slänga men heller inte orkar se.

Jag känner skuld för så mycket. För allt jag gjorde bakom hans rygg när vi fortfarande levde ihop. För allt jag gjorde mitt framför näsan på honom men som han inte såg, eller valde att inte se. För att jag lämnade honom och förstörde hans liv och det som var nu och det som skulle bli imorgon. För att han är ensam nu och för att jag inte är det. För att jag träffade någon ny.

Det spelar ingen roll att ”livet är sånt”. Att möjligheten att det tar slut är en risk man tar när man går in i ett förhållande. Visst lättar mina skuldkänslor lite när jag ser att han har det bra i sin nya lägenhet. Fast det enklaste är ändå att helt enkelt inte tänka på det. Då slipper jag känna skulden riva i bröstet och bygga fula bon av skuld och dåligt samvete i magen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: