De nya

13 Nov

Varje gång jag frågar pappa hur han har det, så är det komplicerat. Jag har inte riktigt förstått vad problemet med hans nya kärlek är, men det handlar om att släppa in, släppa tag och känna tillit. Hennes skuldkänslor gentemot sina små barn och en mängd odefinierad ångest. Det är terapeutbesök och missförstånd och issues, och varannan gång jag pratar med pappa så har de tagit en paus. Då har han satt ner foten för att slippa leva i limbo, men pausen håller aldrig längre än en vecka eftersom de inte klarar att vara ifrån varandra. I drygt tre år har det pågått nu och jag önskar verkligen att de löser det och kan flytta ihop och ha en gemensam vardag.

Jag tycker om henne. Det tog lång tid innan jag träffade henne första gången, ett och ett halvt år tror jag. Jag klarade liksom inte av det innan. Och dagen då det var bestämt att mötet skulle ske så mådde jag verkligen inte bra. Det fanns så många faktorer: att det var henne som pappa lämnade mamma för, att hon bara var 5 år äldre än jag, att hon hade två små barn.

Min största rädsla var att hon skulle vara för ung och för snygg. Tänk om hon skulle se yngre ut än jag? Men det gjorde hon inte, hon såg till och med ut att vara några år extra. Slående vacker, stilig på något vis, med ett fantastiskt leende. Stolt hållning och kort hår på det där sättet som jag alltid har gillat (och tänkt att om jag bara hade lite tjockare hår så kanske jag själv skulle). Hon verkade minst lika nervös som jag och jag tänkte lite på den där Alfons Åberg-boken om Alfons första skoldag när det visar sig att fröken kanske är den som oroat sig mest. Hon var trevlig och glad och lätt att prata med, och allting förflöt så väl. Men vad spelar det för roll nu, när hon och pappa ändå inte?

Sedan har vi den andra nya. Mamma har precis sålt sin lägenhet och ska snart flyttat till Stockholm och det lilla huset där hennes nya bor. Det blir säkert bra. Han är lite slemmig och ingen looker direkt, en besserwisser och mansplainare. Men han verkar snäll och hon verkar glad så det är väl inte så mycket mer att säga om det egentligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: