Fritt fall

18 Sep

Min kompass är i fritt fall. Jag vet ingenting längre. Upp är ner eller åt sidan eller ingenstans. Allt är up for grabs. Jag vet inte vad jag tycker eller vad jag vill och jag vet inte varför. Hur ska man veta?

Jag reagerar på saker som känns fel men vet inte om det är okej och vet inte vad det beror på. Har aningar, ifrågasätter deras giltighet, ifrågasätter mig själv. Hur får man tänka? Vad får man känna?

Vad är normer som har kastats på mig sedan jag föddes och vad är mina egna faktiska värderingar? Vad är ett förhållande? Vad är tillit? Vad är lojalitet?

Och i nästa steg: vad är sunda ifrågasättanden av sig själv och vad är dålig självkänsla? Vad är helt rimliga omvärderingar och vad är ett totalt borttappande av den egna identiteten?

Annonser

Ett svar to “Fritt fall”

  1. 4everfine 21 september 2015 den 06:21 #

    Typ det enda jag lärt mig i livet är att det med jämna eller ojämna mellanrum kommer stormar som kastar omkull allt man trodde man visste. Däremellan ordnar man stabilitet och känner sig trygg i det man gör, kan och tycker. Sen kommer stormen igen. Kanske kommer livet alltid vara så? Jag som trodde det slutade storma efter ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: